Mikä ihme siinä on, että menkkojen alkaessa päättä, että nyt lopetetaan yrittäminen ja mennään vain "tulee jos on tullakseen"-fiiliksellä. Sitä päättää olla laskematta seuraavaa ovisajankohtaa tai seuraavien menkkojen alkua. Kuitenkin yllätän itseni laskemassa kalenteria, milloin mahdolliset otolliset päivät ovat. Loppukierrossa tunteet vaihtelevat laidasta laitaan. Välillä on varma onnistumisestaan mutta yhtä nopeasti mieli palaa maan pinnalle ja kaikki toivo onnistumisesta heitetään nurkkaan.

Pahinta on, kun joka kuussa pitää kokeilla raskauslaskurilla, mille päivälle mahdollinen laskettuaika sattuisi. "Ihanaa, nyt voisi tulla kevätvauva. Vaunujen täytyy sitten olla vaaleat, ettei tule kuuma. Sitten olisi hyvä hankkia ohut unipussi". Kuinka monta kiertoa tällaista jaksaa? Turtuuko siihen ja luovuttaa kuin huomaamattaan vai haluaako sitä yrittää "vielä yhden kerran".

Jos aloitan jonkun projektin, haluan viedä sen kunnialla loppuun. Toissa vuonna järjestelin innoissani häitämme. Mietin millaisia kortteja tehtäisiin, mitä värejä käytettäisiin jne. Selailin erilaisia hääsivustoja ja kirjoittelin hääpalstalla. Samanlaista intoa en saanut enää häiden jälkeen hääkuva-albumin tekoon, sillä mieleni oli vallannut seuraava projekti. Vauva.

Haluan saada kaksi viivaa testiin. Haluan, haluan! En osta enää liuskatestejä kotiin, en ovis- enkä raskaustestejä, sillä minä tekisin niitä liikaa. On ihana nähdä kaksi viivaa tikussa ja tietää kroppansa toimivan siten kuin sen kuuluu toimia. Tällä hetkellä minulla on kotona odottamassa kaksi ClearBlue digital raskaustestiä, siltä varalta, että menkat olisivatkin myöhässä. Näitä kalliita testejä en raski tehdä "turhasta". Testit ovat odottaneet kaapissa keväästä asti. Loppukesästä tarkistin niiden päiväykset, toisessa päiväystä on vuodelle 2011 ja toisessa 2012.

Tänään on kp12. Saniaiset olivat hiukan heikentyneet eikä kipua ole yhtä paljon kuin eilen. Lämpökin oli noussut hiukan, mutta se ei kerro luotettavasti vielä mitään. Eilen lähetetyt siittiöt ovat varmaan kuolleet hiivalääkkeeseen. Tekisi mieli katsoa jo seuraava ovisajankohta.